Doc Sinopsis Novel Pantai Kasih Semua Bab Ainmunirah Kamarudin Academia Edu

Doc Sinopsis Novel Pantai Kasih Semua Bab Ainmunirah Kamarudin Academia Edu

Contoh sinopsis novel pantai kasih. Sinopsis Tema Persoalan Watak dan Perwatakan Latar Masa Latar Tempat Latar Masyarakat Teknik Plot Nilai Pengajaran Novel Pantai Kasih K5. Nota-Nota Komsas Tingkatan 4.

Komponen sastera dan novel BM bahasa melayu. Semoga perkongsian nota-nota rujukan bahasa melayu contoh-contoh karangan bahan-bahan pembelajaran dan pengajaran SPM Sijil Pelajaran Malaysia tingkatan 4 tingkatan 5 dalam post di blog Bumi Gemilang berguna dan dapat membantu para pelajar dan pengguna.

Sinopsis Novel Pantai Kasih. Novel Pantai Kasih mengisahkan kemelut jiwa yang dihadapi oleh Raiha.

Cerita bermula apabila Raiha berasa resah setelah meneliti sinar-X terbaharu milik Unong Siron. Doktor Uwang tidak berpuas hati dan merasakan seolah-olah Raiha mempertikaikan kewibawaannya sebagai seorang pakar bedah.

Novel Pantai Kasih - BAB 1 Raiha seorang doktor pakar yang baharu menyertai Pusat Rawatan Pantai Kasih PRPK menghadapai masa sukar apabila sentiasa terkenang peristiwa silam yang mengiringi perjalanan hidupnya. Raiha amat terkesan dengan tugasan yang diberikan oleh Doktor Uwang untuk membuat pembedahan kali keenam ke atas pesakit yang bernama.

Read 2 reviews from the worlds largest community for readers. Sesebuah novel dihasilkan bertujuan untuk merakamkan kisah kehidupan ma.

Sinopsis Novel Pantai Kasih Semua Bab Bab 1 hingga Bab 9 0139. Doktor Raiha baru sahaja selesai menjalankan pembedahan sendi tulang pinggul terhadap pesakit yang bernama Unong Siron.

Pembedahan kali keenam itu sepatutnya dilakukan oleh Doktor Uwang tetapi diserahkan kepadanya kerana pakar itu mempunyai urusan lainKelima-lima. Contoh soalan sinopsis pantai kasih mengikut contoh soalan sinopsis pantai kasih bab contoh soalan sinopsis pantai kasih tingkatan contoh soalan sinopsis pantai kasih contoh sinopsis contoh sinopsis tesis contoh sinopsis novel contoh sinopsis film pendek contoh sinopsis buku contoh sinopsis cerpen contoh sinopsis iklan layanan masyarakat contoh sinopsis skripsi contoh sinopsis.

SINOPSIS NOVEL PANTAI KASIH IKUT BAB. Raiha seorang doktor pakar yang baharu menyertai Pusat Rawatan Pantai Kasih PRPK menghadapai masa sukar apabila sentiasa terkenang peristiwa silam yang mengiringi perjalanan hidupnya.

Novel ini menceritakan Raiha seorang doktor muda yang terpaksa melalui pelbagai bentuk cabaran sebelum berjaya menjadi doktor pakar bedah. Selepas menghadapi kegagalan dalam perkahwinannya dia akhirnya menerima pelawaan mentornya Doktor Uwang agar menyertainya di pusat rawatan mewah yang dikenali sebagai Pusat Rawatan Pantai Kasih.

Novel Pantai Kasih ini berkisar kepada konflik dalaman tiga orang watak utama yang bertugas di Pusat Rawatan Pantai Kasih PRPK di Inanam Sabah. Novel Pantai Kasih K1.

Nota-Nota Komsas Tingkatan 4. Sila SHARE Kepada Kawan-Kawan Dengan Menekan Butang Di Bawah.

Sinopsis Tema Persoalan Plot Watak dan Perwatakan Latar Tempat Latar Masa Latar Masyarakat Teknik Penulisan Gaya Bahasa Nilai Pengajaran Novel Pantai Kasih K1. Nota-Nota Komsas Tingkatan 4.

Teknik Imbas Kembali Imbas kembali zaman sekolah rendah Raiha teringat saat persekolahannya di sekolah rendah bersama-sama Felicia. Mereka memang bersekolah bersama-sama dan melihat Felicia selalu diherdik dan diejek status kelahirannya.

Felicia adalah anak ragu status apabila. Sinopsis Tema Persoalan.

Watak Perwatakan Plot dan Nilai Pengajaran. Novel ini menceritakan Raiha seorang doktor muda yang terpaksa melalui pelbagai bentuk cabaran sebelum berjaya menjadi doktor pakar bedah.

Selepas menghadapi kegagalan dalam perkahwinannya dia akhirnya menerima pelawaan mentornya Doktor Uwang agar menyertainya di pusat rawatan mewah yang dikenali sebagai Pusat Rawatan Pantai Kasih. Contoh Sinopsis Novel Gadis Pantai Karya Pramoedya Ananta Toer.

By Satria Dewa September 8 2012. Written by Satria Dewa September 8 2012 0 comment.

Facebook Twitter Whatsapp Telegram. Di sebuah kampung nelayan yang jauh dari keramaian hiduplah sebuah keluarga miskin yang kehidupannya menggantungkan dari laut.

Mereka memiliki seorang. Sinopsis Novel Dilan-dia adalah dilanku ini ditulis oleh seorang novelis hebat bernama Pidi Baiq.

Novel ini juga termasuk dalam best seller novel dengan membaca novel ini dapat membawa anda kepada masa-masa indah putih abu-abu anda. Masa yang tak kan terlupakan pahit manis dan penuh kisah kasih tentunya.

Related Post Contoh Soalan Kbat Novel Pantai Kasih Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari. Novel ini menceritakan Raiha seorang doktor muda yang terpaksa melalui pelbagai bentuk cabaran sebelum berjaya menjadi doktor pakar bedah.

Selepas menghadapi kegagalan dalam perkahwinannya dia akhirnya menerima pelawaan mentornya Doktor Uwang agar menyertainya di pusat rawatan mewah yang dikenali sebagai Pusat Rawatan Pantai Kasih. Kupasan Novel Destinasi Impian Komsas.

PANTAI KASIH analisis kajian Tema. Ketabahan seorang wanita menghadapi pelbagai rintangan dalam hidupnya.

Raiha tabah menghadapi kematian anak perempuannya. Anak perempuan tunggalnya itu adalah seorang anak istimewa berkromosom lebih iaitu down sinDoktorom.

Sejak mengetahui keadaan anaknya dalam kandungan suaminya meminta agar kandungan itu digugurkan namun Raiha tetap mahu melahirkan anak tersebut walaupun mendapat tentangan daripada suaminya. SINOPSIS PANTAI KASIH - BAB 7 HINGGA BAB 9.

Felicia Landosi Sister Kanan kepercayaan Doktor Uwang di Pusat Rawatan. Pantai Kasih begitu tertekan dengan situasi di tempat kerja apatah lagi Doktor Usman sudah mulai mempertikaikan kewibawaannya setelah mendapati bahawa dia telah melakukan kesalahan besar.

Contoh soalan dan jawapan novel pantai kasih komsas contoh soalan dan jawapan novel pantai kasih latar contoh soalan dan jawapan novel pantai kasih watak contoh.

www.academia.edu