Contoh Report Latihan Industri 2016 Politeknik Dat

Contoh Report Latihan Industri 2016 Politeknik Dat

Laporan latihan industri politeknik. Laporan Penuh Latihan Industri Pelajar Politeknik Perdagangan 1. LAPORAN LATIHAN INDUSTRI OLEH NURDALILA BINTI MOHD DALIF DI PUTRAJAYA ENTERPRISE LOT 4157 BUKIT BERUANG MELAKA TENGAH MELAKA Buku laporan ini dikemukakan kepada Jabatan Perdagangan sebagai memenuhi sebahagian dari syarat penganugerahan Diploma Pengurusan Peruncitan POLITEKNIK PREMIER UNGKU OMAR JUN 2013 i.

GWSB telah menyediakan tempat untuk pelajar Latihan Industri yang mengambil kursus Perakaunan dan Kejuruteraan Awam mereka akan dibahagikan samada dibahagian pejabat dan tapak-tapak projek. 14 32 Ringkasan Laporan Harian dalam Latihan Industri Setiap pelajar politeknik dikehendaki menulis laporan harian bagi setiap aktiviti- aktiviti yang.

14 32 Ringkasan Laporan Harian dalam Latihan Industri Setiap pelajar politeknik dikehendaki menulis laporan harian bagi setiap aktiviti- aktiviti yang dilakukan semasa menjalani Latihan Industri dalam tempoh yang ditetapkan bermula dari 19 Jun 2016 sehingga 3 November 2016. Laporan latihan industri adalah dokumen yang disediakan berdasarkan buku laporan harian yang telah dicatatkan mengikut pengalaman yang diperolehi sepanjang latihan industri dijalankan dan laporan Latihan Industri yang telah lengkap akan diserahkan kepada pihak Politeknik selepas tamat Latihan Industri untuk dinilai.

Setelah tamat menjalani latihan industri selama satu semester iaitu lima bulan di firma mahupun syarikat setiap pelajar politeknik diwajibkan membuat satu laporan bertulis yang lengkap. Laporan bertulis yang lengkap ini mestilah dihasil berteraskan daripada buku laporan harian yang ditulis oleh pelajar sepanjang menjalani latihan.

ABSTRAK Laporan ini menerangkan tentang aktiviti-aktiviti yang telah saya pelajari sepanjang saya menjalani latihan industri selama 20 minggu bermula pada 10. 92 Penulisan Laporan Akhir Latihan Industri 17 LAMPIRAN A.

Borang Pendaftaran Kursus Latihan Industri 20 2. Borang Akuan Lepas Tanggung 22 4.

Surat Permohonan Latihan Industri 23 5. Borang Jawapan 24 6.

Surat Lapor Diri Pelajar 25. PANDUAN MENULIS LAPORAN INDUSTRI POLITEKNIKIni sedikit panduan untuk pelajar-pelajar lepasan Latihan Industri Untuk menulis laporan.

Harap sedikit sebanyak dapat Membantu. Program Latihan Industri merupakan suatu program yang amat baik dan berfaedah bagi pelajar politeknik.

Ianya adalah bagi membantu pelajar menyesuaikan diri dalam keadaan pekerjaan yang sebenar. Pelajar yang berpendidikan tinggi memerlukan pengalaman bekerja sebelum memulakan perkhidmatan di mana-mana syarikat.

Tanpa kalian sudah tentu saya tidak dapat menyediakan laporan bertaip latihan industri ini. Selain itu saya juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak Politeknik terutamanya kepada para pensyarah di Unit Perhubungan Dan Latihan Industri kerana telah memberi kelonggaran kepada pelatih untuk mencari sendiri tempat untuk melakukan.

Latihan industri atau secara umumnya ialah latihan secara praktikal yang telah diwajibkan keatas semua pelajar semester empat adalah salah satu syarat untuk lulus dan memiliki Diploma Pengaturcaraan apabila tamat pengajian di Politeknik Balik Pulau kelak. Latihan Industri adalah sesuatu yang penting bagi pelajar tidak hanya pada pelajar Politeknik sahaja Latihan Industri juga penting untuk semua yang bergelar pelajar.

Banyak sebenarnya faedah yang diperolehi oleh pelajar sekiranya mereka menjalani Latihan Industri. Salam sejahtera saya Sugenthi AP MuthuKrishnan 21DIP14F1119 siswi Politeknik Balik Pulau yang mengikuti kursus Diploma Teknologi Maklumat Pengaturcaraan DIP telah berjaya menamatkan sesi Latihan Industri di CarsemMSDNBHD M-Site dalam satu semester iaitu selama 5 bulan.

Laporan ini juga telah dimuatkan dengan bab-bab teknikal yang dilakukan semasa latihan industri dijalankan. Para pelajar juga akan merasa suasana persekitaran pekerjaan yang sebenar dimana sebelum ini bagi sesetengah para pelajar mungkin sudah biasa dengan alam pekerjaan dan mungkin ada yang tidak biasa atau belum pernah lagi menempuh alam pekerjaan sebenar ini.

Dan Latihan Industri UPLI Politeknik Sultan Idris Shah PSIS Sabak Bernam Selangor untuk kegunaan pelajar yang sedang menjalani Latihan Industri LI. Kehilangan buku ini hendaklah dilaporkan dengan segera kepada Pegawai Perhubungan dan Latihan Industri Politeknik Sultan Idris Shah Sabak Bernam Selangor.

Latihan Industri merupakan salah satu syarat wajib untuk semua pelajar Politeknik Balik Pulau. Melalui sesi Latihan Industri pelajar bukan sahaja dapat meningkatkan kemahiran dalam bidang masing-masing malah pelajar juga didedahkan dengan teknik penyediaan dan penulisan laporan.

Latihan industri pelajar Latihan Industri adalah satu kursus wajib yang perlu dilaksanakan oleh pelajar di universiti politeknik kolej komuniti ataupun mana-mana institusi pengajian tinggi IPTDi dalam Bahasa Inggeris latihan industri dikenali sebagai Industrial Training ataupun umum mengetahuinya sebagai Attachment. Membuat penetapan pencetak OKI B431dn pada komputer di Unit Perhubungan Latihan Industri UPLI.

LAPORAN MINGGU KE-15 9 - 13 MAC 2015 Masukkan data pelajar menggunakan Microsoft Office Excel untuk kemudahan pelajar menggunakan Sistem CIDOS iaitu Polytechnic E-Learning. LAPORAN AKHIR LATIHAN INDUSTRI MELAWAT KLINIK KESIHATAN DAN KUATERS MUHAMMAD FAIEZIL BIN ABDUL RASHID LAPORAN AKHIR LATIHAN INDUSTRI 03DSB12F1042 KESIMPULAN DIS 2013 KLINIK KESIHATAN LATAR BELAKANG JKR Memberikan banyak faedah dan keuntungan kepada pelajar-pelajar untuk menimba.

www.slideshare.net