Laporan Lawatan Ke Zoo Negara

Laporan Lawatan Ke Zoo Negara

Laporan lawatan ke zoo negara. Lawatan Sambil Belajar ke Zoo Negara SJK C Chung Hwa Wei Sin Pada 16 Jun 2019 Persatuan Bahasa Melayu SJK C Chung Hwa Wei Sin telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Zoo Negara. Rombongan ini telah disertai oleh 25 orang murid dan diiringi oleh 2 orang guru penasihat Puan Suriati dan Puan Mona.

Related Posts To Contoh Karangan Laporan Lawatan Sambil Belajar Ke Zoo Negara Contoh Karangan Laporan Lawatan Sambil Belajar Ke Zoo Negara 2018-02-24T113300-0800 Rating. Pada cuti sekolah yang lalu bapa membawa kami sekeluarga pergi ke Zoo Negara.

Kami bertolak ke sana pada pukul 800 pagi dengan menaiki kereta bapa. Kami tiba di Zoo Negara pada pukul 1100 pagi.

Kami melihat ramai pengunjung sedang membeli tiket. Bapa terus ke kaunter untuk membeli tiket.

Selepas itu kami pun dapat masuk ke dalam zoo. Pada pukul 800 pagi kanak-kanak bersarapan pagi terlebih dahulu sebelum bertolak ke Zoo Negara.

Kanak-kanak tersebut telah dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Dan setiap kanak-kanak akan dijaga oleh kakak angkat serta abang angkat masing-masing.

Lawatan sambil belajar ke zoo negara sjk c chung hwa wei sin pada 16 jun 2019 persatuan bahasa melayu sjk c chung hwa wei sin telah mengadakan lawatan sambil belajar ke zoo negara. Rombongan ini telah disertai oleh 25 orang murid dan diiringi oleh 2 orang guru penasihat puan suriati dan puan mona.

10 tajuk program lawatan sambil belajar. 40 laporan lawatan ke zoo taiping Pada hari bulan 24 Julai 2015 persatuan kami iaitu Persatuan Pengguna Unit L4 telah berjaya menganjurkan lawatan ke Zoo Taiping.

Kami seramai 23 murid dan juga seorang pensyarah unit Kokurikulum iaitu EnKrishna Kumar AL Varatharaj telah mengikuti lawatan ke Zoo Taiping ini. Melawat ke Zoo Negara Pada 20 Ogos 2004 sekolah saya telah mengadakan satu lawatan ke Zoo Negara di Kuala Lumpur.

Kami pergi ke sana dengan menaiki bas. Seramai 60 orang murid dan 3 orang guru telah mengikut rombongan ini.

Kami bertolak dari sekolah pada jam 900 pagi dan sampai di Zoo Negara pada pukul 100 petang. Kumpulan Contoh Surat Rasmi Lawatan Ke Zoo Terbaik 2019.

Contoh Surat Rasmi Lawatan Ke Zoo have a graphic from the otherContoh Surat Rasmi Lawatan Ke Zoo In addition it will feature a picture of a sort that could be observed in the gallery of Contoh Surat Rasmi Lawatan Ke Zoo. The collection that consisting of chosen picture and the best.

KARANGAN LAPORAN LAWATAN SAMBIL BELAJAR Laporan Sambil Belajar Ke Bangunan Parlimen Pada 5 Mei 2013 yang lalu seramai 35 pelajar daripada Persatuan Sejarah Sekolah Menengah Kebangsaan St. Michael Ipoh telah menyertai lawatan sambil belajar ke Bangunan Parlimen di ibu negara.

Tuliskan sebuah karangan bertajuk Lawatan ke Zoo Negara. Pada masa cuti sekolah yang lalu sekolah saya telah mengadakan suatu lawatan sambil belajar ke Zoo Negara.

Lawatan ini disertai oleh beberapa orang murid dan guru. Saya turut menyertai lawatan tersebut.

Kami bertolak pada pukul 600 pagi dengan menaiki sebuah bas yang disewa khas. Laporan - Lawatan Sambil Belajar ke Zoo Negara Lawatan Sambil Belajar ke Zoo Negara.

SJK C Chung Hwa Wei Sin. Pada 16 Jun 2019 Persatuan Bahasa Melayu SJK C Chung Hwa Wei Sin telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Zoo Negara.

Rombongan ini telah disertai oleh 25 orang murid dan diiringi oleh 2 orang guru penasihat Puan Suriati dan. Pada cuti sekolah yang lalu bapa membawa kami sekeluarga pergi ke Zoo Negara.

Kami bertolak ke sana pada pukul 700 pagi dengan menaiki kereta bapa. Kami tiba di sana pada pukul 1000 pagi.

Kami melihat ramai orang di sana. Selepas itu bapa terus ke kaunter untuk membeli tiket.

Kemudian kami pun dapat masuk ke dalam zoo. Pada 26 Ogos 2014 kami telah mengadakan satu lawatan sambil belajar ke Muzium Negara Kuala Lumpur.

Para pelajar yang terlibat seramai 37 orang dan diiringi seorang pengiring. Kami bertolak dari sekitar jam 645 pagi dan tiba di muzium pada jam 10 pagi.

Setelah kami tiba kami disambut oleh seorang pegawai yang bertugas. Laporan Lawatan ke Zoo Negara Pada 10 Januari 2015 Persatuan Bahasa Melayu SJKC Foon Yew 2 telah mengadakan lawatan ke Zoo Negara.

Lawatan ini disertai oleh 30 orang ahli persatuan dan diiringi oleh 4 orang guru pengiring. LAPORAN LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE LANGKAWI - Free download as Word Doc doc docx PDF File pdf Text File txt or read online for free.

Scribd is the worlds largest social reading and publishing site. Bie dan anak-anak memang dah lama merancang untuk melawat Zoo Negara.

Bie seumur hidup memang tak pernah menjejakkan kaki ke sana. Almaklum kami hidup di tempat lain.

Bila dah besar ni hidup berhijrah. Maka hujung minggu yang lepas dapatlah merasa jalan-jalan riadah bawa anak-anak ke sini.

Tambahan lagi Zoo Negara berikan tiket percuma kepada sesiapa yang lahir dalam bulan Februari. Laporan Lawatan ke Melaka Bandar Raya Bersejarah.

Pada cuti sekolah yang lalu saya telah menyertai satu lawatan sambil belajar ke Melaka Bandar Raya Bersejarah. Seramai 80 orang murid dan 8 orang guru turut serta dalam lawatan itu.

Sebelum bertolak kami diberi taklimat ringkas oleh Cikgu Maznah. Zoo Negara yang dikenali sebagai Zoo di Rimba kerana kehijauan yang mengelilingi kawasan itu.

Zoo mengalu-alukan pengunjung ke sejuta pada 14 Februari 1966 hanya tiga tahun selepas pembukaan dan bermula tahun 1986 zoo itu mengalu-alukan lebih daripada 1 juta pelawat setiap tahun. 02 September 2012 - Urusan Permit Bas sekolah 5.

01-08 November 2012 - Mengutip bayaran akhir dan memberi taklimat lawatan. 09 November 2012 - Program lawatan dijalankan seperti dirancang.

12 November 2012 - Menghantar laporan lawatan ke PPD.

www.scribd.com