Doc Laporan Ziarah Cakna Sk Paya Resak 2019 Docx Khairul Anuar Abdul Ghani Academia Edu

Doc Laporan Ziarah Cakna Sk Paya Resak 2019 Docx Khairul Anuar Abdul Ghani Academia Edu

Laporan pelancaran program ziarah cakna. Laporan ziarah cakna sk paya resak 2019 nama sekolah sk paya resak 21400 marang tarikh pelaksanaan 10 februari 2019 tempat dataran skpr kehadiran murid 455 orang kehadiran guru 42 orang program ini dapat memberikan ulasan kesedaran kepada murid-murid pelaksanaan tentang keprihatinan para program guru terhadap murid-murid dan keluarga mereka. Program Lawatan Ke Rumah yang kami jenamakan sebagai Cakna Kasih di SMK Cheras sejak 2015 dan pada tahun ini KPM menjenamakannya sebagai Ziarah Cakna.

Pelancaran pada 28 Januari 2019 yang lalu di peringkat kebangsaan dan laporan perlu dihantar ke PPD secara berkala mengikut arahan. PROGRAM ZIARAH CAKNA LAWATAN KE RUMAH WARIS 27 JANUARI 2019 AHAD LAWATAN RUMAH YDP PIBG PERKONGSIAN PERMASALAHAN KELUARGA SEKALUNG PENGHARGAAN KEPADA YDP PIBG.

LAPORAN AKTIVITI PROGRAM Sila tandakan Pertandingan Lawatan KursusSeminar Bengkel Perkhemahan Program Khas Lain-lain sptlatihan kawad kaki BIDANG SEKOLAHKURIKULUMHEMKOKURIKULUM. Memnadangkan laporan dokumentasi perlu dihantar pada 14 Februari ini saya kongsikan laporan dokumentasi format spsk saya yang telah siap dan saya kongsikan softcopy juga di sini.

Keseronokan dan bertanggungjawab melalui pelaksanaan Program Ziarah Cakna dengan memperkukuhkan konsep sekolah penyayang bagi menangani mutual distrust seperti. SEKILAS PANDANG PELANCARAN PROGRAM.

Posted by SK Bakri Batu 5 Muar. Aktiviti Sekolah Info Sekolah Pentadbiran.

PENGHANTARAN LAPORAN TAHUNAN ASET 2017 ICT LIKE and SHARE SKBBL. JBA5007 NO TEL.

Pelancaran Program Ziarah Cakna SKBB5. Statistik Pencapaian Pingat SKBB5.

Program ziarah cakna merupakan satu program baru yang diperkenalkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Oleh kerana ia masih baru Mungkin ramai yang masih belum maklum bagaimana cara pelaksanaan program ziarah cakna ini.

Program ini dirangka oleh KPM bagi menerapkan amalan nilai murni yang menzahirkan nilai kegembiraan kasih sayang dan hormat menghormati dalam kalangan warga sekolah dan. PROGRAM Ziarah Cakna yang diperkenalkan Kementerian Pendidikan KPM mampu mewujudkan konsep sekolah penyayang dalam konteks sebenar dalam usaha menyelami masalah dihadapi pelajar dan ibu bapa secara menyeluruh.

Ahli Parlimen Batu P Prabakaran berkata menerusinya langkah sama sudah diambil negara maju seperti Jepun dan ia terbukti dapat. Apa itu Program Ziarah Cakna.

Siapa pula yang nak pergi ziarah. Adakah ia akan membebankan tugas guru.

Itulah antara pertanyaan guru-guru berkenaan dengan program ini. Berdasarkan maklumat dari media rasmi KPM Kementerian Pendidikan Malaysia KPM akan mengadakan Program Ziarah Cakna Peringkat Kebangsaan di seluruh negara mulai 27 Januari 2019.

Program yang akan dijalankan sepanjang tahun. Dalam masa sama ia turut memperluas konsep keluarga penyayang di mana guru akan menziarahi murid di rumah untuk menyantuni mereka dan keluarga sambil bertanya khabar katanya ketika berucap merasmikan Majlis Pelancaran Program Ziarah Cakna Peringkat Pejabat Pendidikan Daerah PPD Jeli 2019 di sini.

Amin berkata pelancaran Program Ziarah Cakna peringkat nasional akan disempurnakan oleh Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik di Kluang Johor pada 28 Jan ini. Katanya program itu akan turut digerakkan secara rasmi di enam lokasi lain iaitu di Langkawi Kedah.

Dan Kulai Johor pada 27 Januari dan Kota Kinabalu Sabah. Amin berkata pelancaran Program Ziarah Cakna peringkat nasional akan disempurnakan oleh Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik di Kluang Johor pada 28 Jan ini.

Katanya program itu akan turut digerakkan secara rasmi di enam lokasi lain iaitu di Langkawi Kedah. Dan Kulai Johor pada 27 Jan dan Kota Kinabalu Sabah.

Pelancaran Program Ziarah Cakna 61 Program Ziarah Cakna ini merupakan satu program KPM supaya sekolah memperkukuhkan nilai murni di sekolah melalui pembudayaan amalan penyayang hormat menghormati keseronokkan bertanggungjawab dan manusiawi. Program Ziarah Cakna Siri 1.

Pelancaran Program 5 Minit Membaca Peringkat Sekol. Majlis Penyerahan Beg Sekolah Sesi Petang.

Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025 3 years ago Direktori Pegawai dan Kakitangan KPM. Portal Rasmi Bahagian Sekolah.

Pelancaran Program Ziarah Cakna. Sections of this page.

Press alt to open this menu. See more of PIBG Sekolah Kebangsaan Sri Kerian Parit Buntar Perak on Facebook.

Pelancaran Program ZIARAH CAKNA Peringkat Sekolah Majlis diteruskan dengan pelancaran Program Ziarah CAKNA peringkat sekolah. Untuk makluman hadirin sekalian.

Pelaksanaan Program ZIARAH CAKNA adalah hasrat Menteri Pendidikan dan Pengurusan Tertinggi KPM supaya sekolah memperkukuhkan nilai murni di sekolah melalui pembudayaan amalan penyayang. Rombongan Ziarah Cakna mengunjungi rumah pelajar terpilih di Betong.

KEMENTERIAN Pendidikan Malaysia amat menitikberatkan amalan nilai murni menzahirkan nilai kegembiraan kasih sayang dan hormat-menghormati kalangan warga sekolah. Kementerian melalui Pejabat Pendidikan Daerah PPD Betong dan sekolah-sekolah daerah Betong melaksanakan Program Ziarah Cakna Peringkat Daerah.

Program Ziarah Cakna yang pertama oleh SK Taman Melati ke rumah murid di Taman Melati 10 Februari 2020. Pelancaran Program Ziarah Cakna Previous post.

Kronologi Program TS25 SK Taman Melati Next post. 29 Jan 2021 Pameran Bertema Digital.

18 Dec 2020 Kisah Kejayaan 2020. 28 Oct 2020.

PELAKSANAAN MAJLIS PELANCARAN PROGRAM ZIARAH CAKNA TAHUN 2020. Posted on 2 February 2020 by Khairudin Abdul Malik.

Pengetua Guru Besar Sekolah-sekolah Daerah Tangkak. Tuan Sila muat turun surat yang dilampirkan untuk tindakan selanjutnya.

File File size Downloads. Program Gempur KPI Murid Tahun 6.

Majlis Watikah Pelantikan Pengawas PSS PRS. Penutupan Bulan Bahasa Melayu 2020.

Majlis Pelancaran Ziarah Cakna Peringkat PPD Kota Setar 2020. Sambutan Hari Lahir Murid bulan Januari Februari.

Pelancaran Bulan Bahasa Inggeris 2020. Penyampaian hadiah pertandingan bola jaring peringkat PKG.

Tahniah kepada guru-guru AKP pekerja-pekerja swasta yang sentias. A memastikan keselamatan sepanjang program berusaha mencari dan mengemudi kemudahan pengangkutan perahu ibubapa dan penjaga serta murid-murid SK SG PEKING yang telah memberi kerjasama yang berterusan sepanjang PDPR dan Program Ziarah Cakna PDPR yang berlangsung sepanjang November hingga Disember 2020.

www.academia.edu