Dokumentasi Program Ziarah Cakna

Dokumentasi Program Ziarah Cakna

Laporan perasmian program ziarah cakna. Memnadangkan laporan dokumentasi perlu dihantar pada 14 Februari ini saya kongsikan laporan dokumentasi format spsk saya yang telah siap dan saya kongsikan softcopy juga di sini. Sila klik dokumentasi program perasmian ziarah cakna.

Laporan ziarah cakna sk paya resak 2019 nama sekolah sk paya resak 21400 marang tarikh pelaksanaan 10 februari 2019 tempat dataran skpr kehadiran murid 455 orang kehadiran guru 42 orang program ini dapat memberikan ulasan kesedaran kepada murid-murid pelaksanaan tentang keprihatinan para program guru terhadap murid-murid dan keluarga mereka. Program Lawatan Ke Rumah yang kami jenamakan sebagai Cakna Kasih di SMK Cheras sejak 2015 dan pada tahun ini KPM menjenamakannya sebagai Ziarah Cakna.

Pelancaran pada 28 Januari 2019 yang lalu di peringkat kebangsaan dan laporan perlu dihantar ke PPD secara berkala mengikut arahan. Program Ziarah Cakna ini adalah hasil dari keputusan mesyuarat ketua bahagian KPM bilangan 102018 iaitu pada 7 Disember 2018 yang mana Bahagian Pengurusan sekolah harian perlu menyelaraskan pelaksanaan program ziarah cakna ini secara meluas di semua sekolah di bawah KPM.

Pelaksanaan konsep ziarah cakna ini sebenarnya untuk memperkukuhkan konsep sekolah penyayang yang sedia ada bagi menangani. PROGRAM ZIARAH CAKNA LAWATAN KE RUMAH WARIS 27 JANUARI 2019 AHAD LAWATAN RUMAH YDP PIBG PERKONGSIAN PERMASALAHAN KELUARGA SEKALUNG PENGHARGAAN KEPADA YDP PIBG.

LAPORAN AKTIVITI PROGRAM Sila tandakan Pertandingan Lawatan KursusSeminar Bengkel Perkhemahan Program Khas Lain-lain sptlatihan kawad kaki BIDANG SEKOLAHKURIKULUMHEMKOKURIKULUM. Program ini telah dirasmikan oleh Yang Berusaha En Hamizan bin Hj Ahad.

Ia merupakan program sepanjang tahun yang telah diilhamkan oleh KPM. Pihak sekolah akan menziarah murid samada yang memerlukan bantuan ataupun yang cemerlang untuk bertanya khabar dan berkongsi perkembangan murid serta memahami latar belakang serta menyantuni keluarga mereka.

Apa itu Program Ziarah Cakna. Siapa pula yang nak pergi ziarah.

Adakah ia akan membebankan tugas guru. Itulah antara pertanyaan guru-guru berkenaan dengan program ini.

Berdasarkan maklumat dari media rasmi KPM Kementerian Pendidikan Malaysia KPM akan mengadakan Program Ziarah Cakna Peringkat Kebangsaan di seluruh negara mulai 27 Januari 2019. Program yang akan dijalankan sepanjang tahun.

Zainal Abidin berkata program Ziarah Cakna juga dapat mengenal pasti murid yang tidak bernasib baik. Secara tak langsung ia akan membantu pihak sekolah mengenal pasti bentuk bantuan sesuai untuk murid berkenaan bagi memastikan mereka tidak tercicir dan ketinggalan daripada mendapat kemudahan diperlukan katanya.

Rombongan Ziarah Cakna mengunjungi rumah pelajar terpilih di Betong. KEMENTERIAN Pendidikan Malaysia amat menitikberatkan amalan nilai murni menzahirkan nilai kegembiraan kasih sayang dan hormat-menghormati kalangan warga sekolah.

Kementerian melalui Pejabat Pendidikan Daerah PPD Betong dan sekolah-sekolah daerah Betong melaksanakan Program Ziarah Cakna Peringkat Daerah. Program Ziarah Cakna ini diharap dapat memberi manfaat positif kepada perkembangan menyeluruh murid dan seharusnya dapat dijadikan amalan teladan serta dilaksanakan mengikut kreativiti dan kesesuaian pihak sekolah secara berterusan sepanjang tahun serta menjadi budaya di sekolah katanya.

Program Ziarah Cakna ini diharap dapat memberi manfaat positif kepada perkembangan menyeluruh murid dan seharusnya dapat dijadikan amalan teladan serta dilaksanakan mengikut kreativiti dan kesesuaian pihak sekolah secara berterusan sepanjang tahun serta menjadi budaya di sekolah katanya. Mesyuarat Ketua Bahagian KPM Bil.

102018 pada 7 Disember 2018 memutuskan supaya BPSH menyelaras perlaksanaan Program Ziarah Cakna di semua sekolah KPM. Tujuan program Ziarah Cakna ini ialah memperluaskan amalan penyayang dengan amalan ziarah ke rumah murid.

Merapatkan hubungan antara ibu bapa dan warga sekolah. Meningkatkan persefahaman ibu.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam Majlis Perasmian Program Ziarah Cakna Peringkat Kebangsaan Tahun 2020 di SK Agama Ibnu Khaldun di sini semalam. Menurut Dr Azhar Pejabat Pendidikan Daerah sekolah guru dan ibu bapa menyambut baik program berkenaan.

Kebanyakan sekolah melaksanakan program itu yang fokus terhadap isu permasalahan. Koleksi Buku Program ini sejak dari penubuhan cikgugrafikdotcom 2015 hinggalah kini 1792017.

Walaupun tak banyak diharapkan dapat membantu memudahkan cikgu-cikgu. Majlis perasmian Ziarah Cakna peringkat negeri Kedah telah disempurnakan oleh YBrs.

Habibah binti Abdul Rahim Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia. Dalam ucapan beliau berkata Program Ziarah Cakna bermatlamat untuk memperluaskan konsep sekolah penyayang dan memperkukuh hubungan antara sekolah dengan ibu bapa serta penjaga melalui amalan.

PROGRAM Ziarah Cakna yang diperkenalkan Kementerian Pendidikan KPM mampu mewujudkan konsep sekolah penyayang dalam konteks sebenar dalam usaha menyelami masalah dihadapi pelajar dan ibu bapa secara menyeluruh. Ahli Parlimen Batu P Prabakaran berkata menerusinya langkah sama sudah diambil negara maju seperti Jepun dan ia terbukti dapat.

Tahniah kepada guru-guru AKP pekerja-pekerja swasta yang sentias. A memastikan keselamatan sepanjang program berusaha mencari dan mengemudi kemudahan pengangkutan perahu ibubapa dan penjaga serta murid-murid SK SG PEKING yang telah memberi kerjasama yang berterusan sepanjang PDPR dan Program Ziarah Cakna PDPR yang berlangsung sepanjang November hingga Disember 2020.

Majlis perasmian guru penyayang jom ke sekolah program ziarah cakna dan pelancaran tabung qathratul baraqah 2020. 24 februari 2020 masa.

Academiaedu is a platform for academics to share research papers. Kegagalan ini boleh dibacamenerusi Laporan Ketua Audit Negara 2010.

Ronnie Liu merupakan Excoyang paling banyak didakwa terlibat dalam skandal dan penyelewengan. Ronnie Liutidak pernah dapat menjawab tentang peningkatan jumlah rumah urut pusat-pusathiburan haram mahupun kehadiran lebih banyak pendatang haram yang bekerjadalam bidang yang.

online.anyflip.com